Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنان بیمه‌پردازی که با شیوع ویروس کرونا یا به واسطه مشکلات بنگاه‌های اقتصادی، شغل خود را از دست داده‌اند می‌توانند با ادامه بیمه‌پردازی در قالب طرح "بیمه زنان خانه‌دار" بازنشسته شوند.

به گزارش خبرگزاری برنا؛  حسین امیری‌گنجه، سرپرست اداره کل تأمین اجتماعی غرب تهران بزرگ که در حاشیه نشست جلسه اداری این اداره کل سخن می‌گفت، با ذکر مطلب بالا افزود: طی سال گذشته در سطح ایران بیش از ۵۰ هزار نفر از دختران بالای ۱۸ سال و زنان خانه‌دار و بانوانی که شغل خود را از دست داده بودند، تحت حمایت‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت بیمه زنان خانه‌دار قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیری‌گنجه در مورد مشمولان بیمه زنان خانه‌دار گفت: همه زنان خانه‌داری که کمتر از ۵۰ سال سن دارند می‌توانند نسبت به ارائه تقاضا و انعقاد قرارداد بیمه اقدام نمایند. چنانچه سن متقاضی در زمان ثبت تقاضا بیش از ۵۰ سال باشد، پذیرش درخواست وی منوط به دارا بودن سابقه پرداخت حق بیمه قبلی معادل مدت مازاد سنی خواهد بود. به این معنا که مثلاً اگر سن خانمی در زمان تقاضا ۵۲ سال و ۳ ماه باشد، در صورتی می‌تواند از بیمه زنان خانه‌دار استفاده نماید که ۲ سال و ۳ ماه سابقه پرداخت حق بیمه نزد سازمان تأمین اجتماعی داشته باشد.

وی تاکید کرد: بانوان شاغلی که در حال حاضر هیچ اشتغالی ندارند باید حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند و می‌توانند بدون شرط سنی از حمایت‌های بیمه زنان خانه‌دار استفاده کنند.

امیری‌گنجه درباره خدمات بیمه زنان خانه‌دار گفت: متقاضیان استفاده ازطرح بیمه زنان خانه‌دار سازمان تأمین اجتماعی می‌توانند از خدماتی مانند بازنشستگی، ازکارافتادگی خدمات درمانی (قبل و بعد از بازنشستگی) و هزینه کفن‌ودفن استفاده نمایند. البته استفاده از تمام یا قسمتی از این خدمات، به انتخاب نرخ و پرداخت حق بیمه توسط متقاضی بستگی دارد. سازمان تأمین اجتماعی برای متقاضیان استفاده از بیمه زنان خانه‌دار، سه نوع نرخ بیمه حق بیمه و حمایت‌های مشخص در نظر گرفته است که عبارتند از:

نوع اول: نرخ ۱۴% (۱۲% سهم بیمه‌شده به علاوه ۲% سهم دولت) بیمه‌شدگان بر اساس این نرخ از خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی (مستمری بازماندگان) بهره‌مند می‌شوند.

نوع دوم: نرخ ۱۶% (۱۴% سهم بیمه‌شده به علاوه ۲% سهم دولت) متقاضیان بر اساس این نرخ حق بیمه از خدمات بازنشستگی و فوت (قبل و بعد از بازنشستگی) بهره‌مند می‌شوند.

نوع سوم: نرخ ۲۰% (۱۸% سهم بیمه‌شده به علاوه ۲% سهم دولت) متقاضیان این نوع بیمه از خدمات بازنشستگی فوت (قبل و بعد از سن بازنشستگی) و ازکارافتادگی بهره‌مند خواهند بود.

سرپرست اداره کل تأمین اجتماعی غرب تهران بزرگ افزود: زنان خانه‌دار مانند بیمه‌شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد سازمان تأمین اجتماعی می‌توانند با پرداخت حق سرانه درمان خود و افراد تحت تکفل، دفترچه درمانی سازمان تأمین اجتماعی را دریافت کنند و از کلیه امکانات مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین اجتماعی در سراسر کشور و نیز امکانات مراکز تشخیصی، درمانی و دارویی طرف قرارداد این سازمان استفاده نمایند. این بیمه‌شدگان هنگام دریافت خدمات درمانی ملزم به پرداخت سهم بیمه‌شده از هزینه درمان (فرانشیز) برای خدمات سرپایی و خدمات بستری می‌باشند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بازنشستگی سازمان تأمین اجتماعی بیمه زنان خانه دار پرداخت حق بیمه سهم بیمه شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۰۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی

تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند.

به گزارش مشرق، تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند. عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، به خراسان می گوید، سهم بیمه توسط کارگر و کارفرما پرداخت می شود با وجود این، این بیمه خدمات ویژه ای به کارگر ارائه نمی دهد

صادق غفوریانمدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدن ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در اردیبهشت ماه خبر داده و این در حالی است که عضو هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ایران در گفت وگو با خراسان نه تنها این تعداد را در برابر کارگران بدون بیمه ناچیز می داند، به این نکته هم اشاره می کند که این بیمه، اساسا بیمه ای کم خاصیت با سطح نازلی از خدمات است.

۱۰ هزار کارگر در اردیبهشت بیمه می شوند

انتهای هفته گذشته، موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: با توجه به منابع جذب شده اردیبهشت امسال ۱۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در سراسر کشور، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر

این در حالی است که نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارگران ساختمانی معتقدند، طی سه سال گذشته بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است. مشکلات و اختلاف نظرها درخصوص قوانین موجود در این زمینه باعث شد که جریان بیمه این کارگران متوقف شود.

ماجرا به ماده ۵ قانون بیمه کارگران و میزان عوارض پروانه ساختمان برمی گشت که با پرداخت آن توسط کارفرما، بخشی از آن باید برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه شود.

در عین حال، مشکلات موجود و موانع و چالش هایی که در این زمینه وجود داشت، با اصلاحیه ای که به تازگی در مجلس صورت گرفت، سهم پرداختی توسط کارفرمایان کاهش یافت و زمینه انجام بیمه کارگران فراهم شد.

مدیرعامل تامین اجتماعی در این زمینه گفت: «سازمان تامین اجتماعی براساس اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و همچنین ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.با این اصلاحیه مشکل تامین منابع بیمه کارگران تا حد مشخصی حل شده است و از این پس براساس منابع تامین شده تعدادی از کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد.»

۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند

در عین حال، هم اکنون طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی ۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند و آن طور که رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز بیمه نیستند.

حادثه روزانه برای ۲.۵ نفر از کارگران ساختمانی

جدا از سختی ها و مشقت های معیشتی که روز به روز گریبانگیر طبقه کارگر به ویژه کارگران ساختمانی است، آن ها با حوادث سخت کار نیز مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این باره با اشاره به ضرورت بیمه کارگران ساختمانی می گوید: «تعداد حوادث شغلی در این شغل بسیار زیاد است. روزانه دو ونیم نفر فوتی بین کارگران ساختمانی داریم که آمار بسیار بالایی است، تعداد بسیاری از کارگران نیز روزانه قطع نخاع و قطع عضو می‌شوند. بیمه حق اولیه هر فردی است، اما متاسفانه بعید می‌دانیم با این قانون تمام کارگران ساختمانی که چشم انتظار بیمه بودند به حقشان برسند.»

دیگر خبرها

  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است
  • بیمه ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت است
  • ساخت خانه برای اقشار کم درامد
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم پزشکی در مقایسه با بخش اجتماعی بالاتر است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت و بالاتر است
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار