Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – صبا نوبری؛ حمید حاج اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: آمار رسمی می‌گوید بیکارانی که به بعد از شیوع کرونا به سایت وزارت کار مراجعه کردند700 هزار نفر هستند ولی پیش‌بینی ما این است که حداقل یک میلیون نفر نتوانستند نام نویسی کنند زیرا همه افراد دسترسی و امکانات ندارند و بخش زیادی چون کد کارگاهی ندارند فکر می‌کنند نمی‌توانند از این بیمه استفاده کنند و ثبت‌نام نکردند و بخشی اصلا مشمول بیمه بیکاری نمی‌شوند مثل کارگران بخش حمل و نقل و کارگران ساختمانی که همه آسیب دیده هستند ولی برای ثبت‌نام اقدام نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیش از یک میلیون و 700هزار نفر در این مدت شغلشان را از دست دادند و 670هزار نفر واجد شرایط هستند یعنی تقریبا همه کسانی که ثبت‌نام کردند واجد شرایط بودند و پیش‌بینی ما این است که تعداد بیکاران بیشتر از این است.

این کارشناس ادامه داد: آخرین اخباری که من به صورت غیر رسمی دارم این است که لیستی که در اسفندماه به سازمان تامین اجتماعی برای تعداد کارگران بیمه شده داده شده حدود 8میلیون نفر است و این درحالی‌ست که پیک افراد بیمه شده در قبل از تحریم‌ها و شیوع کرونا در سال 97، 14میلیون نفر بوده است که این فاصله نشان می‌دهد ما تعداد زیادی از بیمه‌شدگان تامین اجتماعی را از دست دادیم. البته هنوز سازمان تامین اجتماعی اعلام موضع رسمی در خصوص کاهش تعداد بیمه‌شدگان نکرده است.

حاج اسماعیلی تاکید کرد: برآورد ما این است که تا پایان سال 98، به دلیل شیوع کرونا و تشدید تحریم‌ها مخصوصا در بخش خدمات بیش از 4 میلیون از مشاغل را از دست دادیم که بسیار بیشتر از تعدادی است که آمارهای رسمی به ما می‌گوید.

وی در خصوص پیش‌بینی نرخ بیکاری تا پایان سال 99 گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 99 نرخ بیکاری حداقل به دوبرابر آنچه در سال 98 بود یعنی حدود 20درصد برسد زیرا مشاغلی که آسیب می‌بینند برای اینکه ترمیم بشوند و به چرخه اقتصادی برگردند شرایط سختی دارند و امکان بازگشت آن ها به سرعت وجود ندارد با توجه به اینکه حمایت‌های کامل و موثری هم توسط دولت صورت نمی‌گیرد.

این کارشناس حوزه کار با تاکید بر اینکه قرار نیست دولت حمایت‌های کرونایی را در قالب قانون انجام بدهد، گفت: طبق صحبت‌ها و مصوبات حمایت‌های دولت در قالب قانون بیمه بیکاری نیست زیرا قانون بیکاری پیچیدگی‌های خودش را دارد و فقط هم برای کسانی است که سابقه بیمه تامین اجتماعی دارند و لیستشان در دی 98 تایید شده است و علاوه بر آن فعلا فقط شامل فروردین‌ماه و نهایتا اردیبهشت خواهد بود که نشان می‌دهد حمایت‌های کمی است.

وی افزود: هنوز مبلغ این کمک‌ها به طور دقیق مشخص نیست و بحث‌های مبلغ دقیق و واریز آن در سازمان برنامه و بودجه نهایی نشده است ولی می‌دانیم که مبلغ آن قطعا از حداقل حقوق قطعا کمتر خواهد بود.

حاج اسماعیلی در پایان خاطرنشان کرد: نیاز است دولت بازنگری انجام بدهد تا بتواند پوشش لازم را برای حمایت همه جانبه از همه بیکاران به عمل بیاورد و اگر مبلغی که از صندوق توسعه برداشت کرده کفاف حمایت کامل از بیکاران و افراد آسیب‌دیده را نمی‌دهد لازم است این برداشت بیشتر شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیکاری تامین اجتماعی نرخ بیکاری بیمه بیکاری وزارت کار ویروس کرونا تاثیر اقتصادی کرونا افزایش بیکاری تامین اجتماعی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۵۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود

عباس اهرابی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به منظور توانمندسازی و تحقق درآمد پایدار مددجویان، حق بیمه اجتماعی چهار هزار و ۱۶ نفر از مددجویان تحت حمایت به سازمان تأمین اجتماعی به طور ماهیانه پرداخت می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد امام استان گیلان ادامه داد: بیش از ۲۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان حق بیمه اجتماعی مددجویان تحت حمایت مشمول این طرح به سازمان تأمین اجتماعی طی سال گذشته پرداخت شده است.

وی با اشاره به اقدامات این نهاد برای افزایش ضریب نفوذ بیمه‌ای در بین مددجویان افزود: بیمه شدگان می‌توانند از تمامی مزایای بیمه‌های اجتماعی نظیر بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی استفاده کنند.

مدیرکل کمیته امداد گیلان اضافه کرد: بیمه اجتماعی شامل سه نوع بیمه اعم از طرح‌های اشتغال و خودکفایی در قالب صاحبان حرفه و مشاغل آزاد، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری و بیمه اجتماعی مددجویان از طریق صندوق بیمه روستاییان و عشایر است.

اهرابی با بیان اینکه حق بیمه تأمین اجتماعی مددجویان، با هدف بهره‌مندی آن‌ها از مستمری بازنشستگی پرداخت می‌شود، عنوان کرد: با پرداخت حق بیمه اجتماعی، مددجویان می‌توانند از مزایای بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی برخوردار شوند.

وی، افزود: شرایط دریافت مستمری بازنشستگی برای زنان ۵۵ سال سن و مردان ۶۰ سال سن با سابقه پرداخت حق بیمه حداقل ۱۰ سال است که در سال گذشته ۲۲۳ نفر از بیمه شدگان از مزایای دریافت مستمری، بازنشستگی و مستمری برای بازماندگان و ازکارافتادگی بهره مند شده‌اند.

مدیرکل کمیته امداد گیلان در ادامه با بیان اینکه سال گذشته تعداد ۱۸۴ نفر از مددجویان مشمول بازنشستگی صندوق روستاییان و عشایر شدند، تصریح کرد: در حال حاضر چهار هزار و ۲۷ نفر از مددجویان روستایی مشمول طرح بیمه روستاییان و عشایر هستند که حق بیمه آنان به صورت سالانه توسط کمیته امداد مرکز به صندوق بیمه روستاییان و عشایر واریز می‌شود و طی سال گذشته حدود چهار میلیارد و پانصد میلیون تومان در این خصوص واریز شد.

وی در پایان با اشاره به اینکه در اواخر سال ۱۴۰۲ مجوز پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی ۷۰۰ زن سرپرست خانوار تحت حمایت دیگر نیز اخذ شد، اضافه کرد: بدین منظور بیش از ۴۲۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص یافت.

کد خبر 6096762

دیگر خبرها

  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید